Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Spremljevalni program

Pop up eNovice

SPREMLJEVALNI PROGRAM

POGOVORI Z GOSTI
DOGODKI

SRE, 8. novembra, od 17. do 19. ure
Delavnica piksilacije
Od 8. leta
Udeleženci bodo ustvarjali v tehniki piksilacije, pri kateri namesto lutk animirajo ljudi. Za inspiracijo jim bodo stari filmski triki, ki so se jih režiserji/animatorji posluževali v času brez računalnikov in digitalne animacije.
Vodita mentorja Društva Slon Jelena Dragutinović in Gašper Markun.

SRE, 15. novembra, od 17. do 19. ure
Delavnica igranega filma
Od 8. leta
Najprej bodo udeleženci prebrali scenarij in skupaj ugotovili, kako bodo posneli kratko igrano sekvenco: režija, kamera, zvok, igralci/-ke ... in na koncu še montaža.
Mentor: Sandi Skok
Prireja: Pionirski dom
Dvorana E3, vstop prost

ČET, 9. novembra, po projekciji filma Pošast (začetek ob 17.30)
MMC premiera
Ob drami Pošast Monster Hirokazuja Koreede bo Multimedijski center RTVS v pogovoru z gosti načel vprašanje medvrstniškega nasilja. Kako zaščititi otroka in ali je vedno smotrno slepo zaupati samo eni strani zgodbe? Kako ravnati, ko resnica ni črno-bela in se izkaže, da svojega otroka morda le ne poznamo do obisti?
Neposredni prenos na rtvslo.si.
Linhartova dvorana, udeležba z vstopnico za film 

Mojstrski delavnici
ČET, 9. novembra, ob 13. uri 
Dragan Bjelogrlić 
Scenarist, režiser, igralec in producent Dragan Bjelogrlić, bo spregovoril o svojem ustvarjalnem opusu, ki je zaznamoval nekdanjo skupno državo in širši evropski prostor. 
Obvezne prijave do 7. 11. na [email protected]
SOB, 11. novembra, ob 14. uri
Hanna Slak 
Slovenska režiserka se je po številnih celovečernih filmih v slovenski produkciji preselila v Berlin, kjer je posnela film Niti besede. Govorila bo o izkušnjah v tujem produkcijskem okolju.
Obvezne prijave do 9. 11. na [email protected]
Število udeležencev je omejeno.
V sodelovanju z Društvom slovenskih režiserjev in režiserk
Dvorana Lili Novy, vstop prost

TOR, 14. novembra, ob 10. uri
Onkraj filmskega plakata
Iskanje novega modela celostne promocije filma v kinih
Na strokovnem srečanju o učinkovitih načinih promocije filmov na velikih platnih tokrat ne bodo sodelovali le upravitelji kinematografov, ampak tudi slovenski producenti. Poglobili se bodo v primere dobrih praks, povezovanju celotnega filmskega sektorja in iskanju praktičnih sistemskih rešitev. Srečanje je odprto za javnost.
Prirejata: Društvo filmskih producentk in producentov Slovenije ter Art kino mreža Slovenije
Dvorana E1–E2, vstop prost

TOR, 14. novembra, ob 10. uri
#we_do! 
Za preprečevanje zlorab in drugih oblik diskriminacije v filmski industriji
Predstavitev primera dobre prakse avstrijskega svetovalnega centra #we_do! in razprava o tem, kako lahko v Sloveniji sodelujemo pri ustvarjanju bolj vključujočega okolja v filmski industriji. K udeležbi vabljeni različni profili delavk in delavcev v filmski industriji. 
V angleškem jeziku brez tolmačenja; prijave in več informacij: www.motovila.si 
Dvorana Lili Novy, prost vstop

ČET, 16. novembra, ob 13. uri, 
O filmskem prevajanju na festivalih
Okrogla miza 
Okroglo mizo bo moderirala filmska prevajalka Daša Cerar, sodelovali pa bodo Nerina T. Kocjančič, vodja promocije in distribucije pri Slovenskem filmskem centru (SFC), Anja Naglič, vodja prevajanja v Slovenski kinoteki, Maša Peče, direktorica filmskega festivala, Varja Močnik, filmska selektorica in filmska režiserka, Janko Čretnik Jr., vodja video in kino distribucije Fivia in filmska prevajalka Diana G. Jenko.
Prireja: Društvo slovenskih filmskih in televizijskih prevajalcev 
Dvorana E1–E2, vstop prost

SRE, 15. novembra, ob 14. uri
Angleško-slovenski slovar avdiovizualnega besedišča
Javni posvet ob izidu
Sodelujejo: Primož Ponikvar, Iztok Kosem, urednika slovarja; Martin Srebotnjak, avtor in strokovni redaktor za področja igre, režije in scenaristike; Andrej Lupinc, avtor in strokovni redaktor za področja kamere, osvetlitve in tehničnega sektorja; Ira Cecić, avtorica in strokovna redaktorica za področje produkcije
Dvorana E1–E2, vstop prost

DRUŽABNOSTI
Liffe plac
Prostor v festivalskem središču v 2. Preddverju Cankarjevega doma, kjer bodo ves festival brezplačni ogledi uspešnic preteklih Liffov, filmska literatura in seveda druženje. Vmes si boste lahko privoščili legendarni Liffov prigrizek, Eurosadova jabolka, in listali Liffove stare kataloge.
Kinodvor. Meeting point.
Od kave pred prvo festivalsko projekcijo do dolgih pogovorov po zadnji.
Od ponedeljka do sobote od 9. ure do polnoči, ob nedeljah od 10. do 23. ure

Od 9. do 20. novembra od 17. ure do 21.30
Starši na Liffe, otroci v Malo ulico
Varstvo za otroke od 4. do 9. leta v Družinskem centru Mala ulica (Prečna ulica 7, Ljubljana) s priloženo vstopnico po posebej ugodni ceni 10 EUR za trajanje projekcije in dodatnih šestdeset minut. Prijave (najpozneje dan pred želenim varstvom) in informacije: E [email protected] T 01 306 27 00