Nazaj  

11 minut

Originalni naslov:
11 minut
Angleški naslov:
11 Minutes
Sekcija:
KRALJI IN KRALJICE
Država, letnica:
Poljska, Irska, 2015
Trajanje filma:
81
Režija:
Jerzy Skolimowski
Scenarij:
Jerzy Skolimowski
Fotografija:
Mikołaj Łebkowski
Glasba:
Pawel Mykietin
Igrajo:
Paulina Chapko (Anna Hellman), Wojciech Mecwaldowski (Anin mož), Dawid Ogrodnik (kurir), Andrzej Chyra (prodajalec vročih hrenovk)
Jezik:
poljščina,angleščina
Podnapisi:
angleščina, slovenščina
koda za glasovanje:
H
Nagrade:
DatumUraDvorana 
sre, 9.11.2016 19:30 Linhartova dvorana
čet, 10.11.2016 19:00 Kino Komuna
pon, 14.11.2016 15:00 Kosovelova dvorana
Opis:
Sveža, dinamična in igriva filmska sestavljanka, zbirka številnih usod iz sodobne Varšave, ki se po enajstih minutah realnega časa združijo v spektakularnem sklepnem dogodku.

Film razgrinja enajst minut, ki se sočasno dogajajo različnim likom. Sledimo privlačni igralki, arogantnemu hollywoodskemu režiserju, staremu slikarju, prodajalcu vročih hrenovk, promiskuitetnemu kurirju, mlademu bobnarju, ljubosumnemu možu, klepetavim nunam, delavcu na visečem odru itn. Nekateri so prikazani v času sprejemanja pomembnih odločitev, drugi pa mimogrede, ujeti v vsakodnevno rutino. Skupna sta jim skrivnostno znamenje težko opredeljive temne lise, ki se pojavi na nebu, in tragikomična veriga dogodkov, ki zapišejo njihovo usodo.

"Pri zadnjem filmu 11 minut sem se držal omejitev, ki jih narekuje zelo specifična časovna premica zgodbe. Kot je videti skozi oči različnih likov, se ves film dogaja istih enajst minut, kar zahteva zelo natančno koreografijo. Te omejitve sem si zadal sam, ker me je tradicionalni narativ utrujal, prikazati pa sem želel večplastno zgodbo." (Jerzy Skolimowski)


Posebna projekcija le pred otvoritvenim filmov festivala
Vsi ti glasovi/All These Voices
ZDA, Poljska, 2015, 14'
Režija David Henry Gerson
Scenarij David Henry Gerson, Martin Horvat, Brennan Elizabeth Peters
Fotografija Eli Arenson
Igrajo Harrison Thomas, Beata Pozniak, Kristof Konrad
Zapuščeno gledališče na Poljskem po koncu druge svetovne vojne. SS-oficir na begu se je primoran soočiti s skupino preživelih poljskih umetnikov in z lastno odgovornostjo.
Nazaj