360˚ filmi  v kotičku Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije, glavni pokrovitelj Liffa, bo tudi letos v svojem kotičku predstavil filme 360˚, ki jih bodo v okviru natečaja posneli mladi neodvisni filmski ustvarjalci. Prijavljene ekipe bodo ideje posnele s pomočjo Samsungovih 360° kamer. Vsak prijavljeni film bo ocenjen na podlagi glasov obiskovalcev festivala in posebne strokovne žirija v sestavi: Miha Mazzini, Katarina Morano in Zvezdana Lazar. Glasovanje gledalcev, ki si bodo filme ogledali v kotičku Telekoma Slovenije, predstavlja četrtino ocene, tri četrtine pa ocena žirije. Najboljši film bo zadnji dan festivala v sklopu festivalskih nagrad prejel posebno nagrado.

 

Katarina Morano trenutno zaključuje svoj magistrski študij iz filmske režije na AGRFT- ju. Njen film KAM je bil nominiran za študentskega oskarja v Los Angelesu, s svojim LJUBLJANA – MÜNCHEN 15:27 je bila izbrana v sekcijo FUTURE FRAMES - ten new directors to follow na festivalu v Karlovih Varih in prejela specialno priznanje žirije na filmskem festivalu v Sarajevu, za oba filma pa je prejela tudi Akademijsko Prešernovo nagrado.

 

Miha Mazzini, pisatelj, avtor 17 objavljenih knjig (v 9 jezikih) in računalniški strokovnjak, avtor 9 priročnikov. Dobitnik številnih nagrad (tudi ameriške nagrade Pushcart). Njegova dela so bila uvrščena v več antologij. Avtor scenarijev za dva nagrajena celovečerna filma in režiser petih kratkih filmov. Končal podiplomski študij scenaristike na The University of Sheffield, Anglija. Doktor znanosti, program Antropologija vsakdanjega življenja, Institutum Studiorum Humanitatis, Ljubljana. Redni član Evropske filmske akademije. Zaposlen je v Telekomu Slovenije

 

Zvezdana Lazar pri festivalu Liffe sodeluje že od samih začetkov, zato je ena tistih, ki najbolje poznajo vse procese nastajanja projekta Liffe. Skrbi za pokrovitelje, organizira družabne dogodke in nadzira proces glasovanja občinstva.

Več informacij o natečaju: www.telekom.si

Drugo preddverje, vstop prost

 

S podporo programa Evropske unije Ustvarjalna Evropa – MEDIA /
With the support of Creative Europe - MEDIA Programme of the European Union